Blog

Blijf op de hoogte?

Volg onze blog

door Cityhop 05 mrt., 2019

Ontdek hoe makkelijk het beheer van jouw beleggingspand kan zijn.

Bijna alles voor elkaar. Beleggingspand? Check! Verbouwd met maximaal rendement? Check! De juiste huurder? Check! Geweldig, je bent goed op weg! Dan is het nu tijd voor de laatste stap: Het beheer! Hmm, niet echt een sexy onderwerp zul je denken. Daarin heb je gelijk, maar wel buitengewoon belangrijk! Dus niet wegklikken, misschien raak je tijdens het lezen wel geboeid..

De klassieke huisjesmelker wordt langzamerhand niet meer geaccepteerd in het midden en hoge huursegment. Dus goed beheer is essentieel! Om het helder uit te kunnen leggen, delen we het beheer op in drie facetten. Als eerste de administratieve/juridische kant, hieronder valt bijvoorbeeld het afstellen van de huurovereenkomst, informatie verstrekken en post met betrekking tot de woning. Dan heb je het financiële beheer, oftewel het innen van de huur. En als laatste het technische beheer, oftewel, het onderhouden van uw pand.

Wissewasjes

Dat is veel werk, vooral als je het liefst elke maand de huur ontvangt en daarvoor niks hoeft te regelen. Als je zelf jouw beleggingspand gaat beheren, dan kun je dat wel schudden. Maar wacht, er is een oplossing! Het beheer kun je ook uit handen geven. Alles wordt geregeld, geen belletjes van huurders bij elk wissewasje en zeeën van tijd voor andere dingen, of je nou een drukke baan hebt of zorgeloos van je oude dag wilt genieten. Zie je nou dat je toch geboeid zou raken!

Beheerplan

Nu natuurlijk de vraag; ‘Wat kost dat?’ Cityhop Real Estate beheert woningen tegen zes procent van het maandelijkse huurbedrag. Het complete beheer wordt overgenomen, uiteraard gaan belangrijke zaken in overleg met de eigenaar. Daarom als eerste stap het gezamenlijk opstellen van een plan, waar onder andere in staat welk beheer wordt overgedragen en vanaf welk onderhoudsbedrag met de eigenaar wordt overlegd.

Schakelen

Nog een aantal zaken op een rijtje waarover je niet meer na hoeft te denken zodra je het beheer uit handen geeft: een jaarlijkse inspectie naar de staat van de woning, niet-betalende huurders, adviseren bij verbouwing, woning in topstaat brengen na huuropzegging en advies voor de beste verhuurprijs. Maar misschien wel het meeste profijt heb je bij een huuropzegging. Cityhop Real Estate is ook actief als verhuurmakelaar en kan dus snel schakelen. Met een maand opzegtermijn kan het lastig zijn binnen vier weken de woning te checken, onderhoud uit te voeren en een nieuwe huurder te vinden. Door bovenop de huuropzeggingen te zitten, is een nieuwe huurder snel gevonden en voorkom je leegstand!


door Cityhop 05 mrt., 2019

Hoe vind je de juiste huurder voor jouw beleggingspand?

Gefeliciteerd, je hebt een beleggingspand gekocht! Wat nu? Misschien moet eerst het een en ander worden verbouwd, maar ook dan is het tijd om zo snel mogelijk een huurder te vinden, want leegstand hakt er in. Dat daargelaten is de juiste aandacht in deze fase essentieel, daar een fatsoenlijke huurder wel zo fijn is. Dan komt de vraag: Ben je een echte doe-het-zelver of geef je liever de voorkeur aan een professionele verhuurmakelaar? Hoe dan ook, voordat je een keus maakt, lees eerst deze blog.

Voordat we het gaan hebben over verbouwingen, huurprijs en juridische zaken – erg interessant en belangrijk – beginnen we eerst even bij de huurder zelf. In een stad als Amsterdam is de keuze enorm als het gaat om verschillende soorten huurders. Hier komen de belangrijkste: studenten, werkende professional, werkende woningdelers, expats, expat families en corporate lease, waarbij de werkgever  de woning huurt en werknemers de bewoners zijn. Houd dit rijtje in het achterhoofd als we doorgaan naar het volgende onderwerp.

De huurder

Goed, de verschillende huurders zijn bekend. Maar wanneer is het een goed moment om te overwegen welke huurder bij jouw pand past? Om het meeste rendement te behalen, ook met betrekking tot de eventuele verbouwing, kun je het beste de doelgroep van tevoren bepalen. Locatie en woonoppervlakte, indeling en afwerking spelen hierin een grote rol. Ligt het in de buurt van een universiteit, dan zijn studenten wellicht een goede optie. Dan kies je niet voor de hoogste afwerking, maar voor een goedkopere verbouwing. De Baarsjes trekt dan weer voornamelijk jonge werkende professionals die op zoek zijn naar een woning om te delen of om als stel in te gaan wonen. In dit geval volstaat een gemiddelde afwerking. Een mooi pand in Amsterdam Zuid of op de grachten vraagt om een hogere investering. Daarmee mik je op het hoge segment, denk aan een expat die luxe zoekt of een expat gezin.

Huurprijs

Hoppa, gooi die prijs maar omhoog, the sky is the limit. In Amsterdam betalen ze toch wel! Dat is helaas niet helemaal waar en het bepalen van de juiste huurprijs kan zelfs een lastige klus zijn. Daarom is het slim om op de hoogte te zijn van veranderingen in de markt, wat de huurprijzen in de omgeving doen en dat je het pand niet uit de markt prijst, want ook in Amsterdam kan een huis te hoog geprijsd zijn. In deze fase kan een adviseur met parate kennis voor een maximaal rendement zorgen en het risico op leegstand beperken.

Wel of geen verhuurmakelaar?

Voorbereidingen zijn getroffen en de huurprijs staat. Tijd voor het vinden van de juiste huurder. De eerste stap: zorgen voor een complete advertentie. Een plattegrond, professionele foto’s en een duidelijke omschrijving. Door in dit stadium al te beginnen met filteren, voorkom je dat mensen komen bezichtigen die niet aan de eisen voldoen. Want dat kost tijd en tijd is kostbaar. Zeker als je dit zelf moet regelen en er nog een drukke baan op nahoudt. In dit geval kan een verhuurmakelaar waardevol zijn. Ook in de volgende stadia komt zo’n makelaar goed van pas. Denk aan advies bij verbouwing, marketing, het inplannen en uitvoeren van bezichtigingen, juridische afwikkelingen, bemiddeling, huurderscheck en het plaatsen van advertenties op websites als Funda en Pararius, waar alleen professionele makelaars op kunnen adverteren.

‘No cure no pay’

Welk prijskaartje hangt aan deze service? CITYHOP  Real Estate werkt op basis van ‘no cure no pay’, oftewel u betaald pas als er een huurder is gevonden en de deal rond is. Het percentage van de fee bedraagt 8% van de jaarhuur, te vermeerderen met 21% BTW. Daarnaast dien je een kleine investering te doen voor het maken van professionele foto’s, plattegronden en eventueel andere benodigde documenten om de woning te kunnen verhuren, zoals een puntentelling of energielabel. CITYHOP Real Estate verzorgt al deze diensten zodat je er zeker van bent dat het verhuurdossier op orde is.


door Cityhop 05 mrt., 2019

Amsterdam heeft zich wederom op de kaart gezet. Met een sterke voedingsbodem voor start-ups en multinationals ontwikkelt de stad zich razendsnel op allerlei vlakken. Wie denkt dat de top is bereikt, kan het wel eens goed mis hebben. Waar metropool Londen langzaam de daling heeft ingezet, trekt Amsterdam de stoute schoenen aan om een sprintje te nemen naar de top.  

Amsterdam breidt steeds meer uit en stevent af op een recordaantal inwoners in 2019, een populatie van ruim 872.000 bewoners. Amsterdam is namelijk het mooiste meisje van de klas en alsof dat nog niet genoeg is, heeft ze een uitstekend rapport en aan talenknobbels geen gebrek. Amsterdam is dè ‘Expathoofdstad’ van Nederland.

Expats, misschien wel het meest gebruikte woord van de afgelopen jaren als het over de Amsterdamse woningmarkt gaat. Wat zoeken al die Britten, Spanjaarden, Fransen, Amerikanen, Indiërs en vele andere nationaliteiten toch allemaal in Amsterdam? De aantallen blijven louter toenemen, maar waarom is het juist in Amsterdam zo goed vertoeven voor hen? Tijd voor opheldering! Daarom 5 redenen waarom Amsterdam zo in trek is bij expats.

(1) Aan nationaliteiten geen gebrek

‘Amsterdam is de stad met de meeste nationaliteiten ter wereld’, een stelling die je wellicht bekend in de oren klinkt. Helaas, inmiddels alweer achterhaald en we zijn dik ingehaald door onder andere Antwerpen en New York. Desondanks, met 167 verschillende nationaliteiten heeft Amsterdam zeker het recht zichzelf een multiculturele stad te noemen.

(2) Amsterdam, voor ieder wat wils

Op de lijst van meest leefbare steden ter wereld scoort Amsterdam een mooie elfde plek. Dat maakt emigreren naar Amsterdam zo aantrekkelijk. De stad ademt historie en voor wie van cultuur, kunst en uitgaan houdt is Amsterdam een waar pretpark. Aan restaurantaanbod geen gebrek, de musea worden steeds beroemder, nog nooit waren er zo veel festivals als nu en met de tropische temperaturen van de laatste weken is er niks lekkerder dan met een sloep de grachten verkennen.

(3) Voor het hele gezin

Amsterdam is ook nog eens de uitgelezen plek om je gezin mee naar toe te nemen. Binnen het onderwijs nemen de mogelijkheden tot internationale scholing toe. Met een verhoogd budget is het voor de scholen mogelijk steeds meer leerlingen te onderwijzen. Bovendien is voor veel expats de balans tussen werk en privé in Nederland een cadeautje. Geen vijf, maar vier dagen in de week werken om tijd met je kinderen door te kunnen brengen? Niet elke dag op kantoor van 7 tot 7? Dat is hier veel vanzelfsprekender. Tijd vrij maken voor je gezin wordt in Nederland zelfs gewaardeerd.

(4) Fijn belastingklimaat

Expats profiteren van een gunstig belastingvoordeel. Is dat zo? Waarom? Een stokoude regeling van na WOII om schaars, met name Amerikaans, talent naar Nederland te halen, betekent dat expats over 30 procent van hun inkomen geen loonbelasting betalen. Is het inkomen hoger dan €36.889 dan gelden enkel compensaties voor verhuiskosten, taallessen en reiskosten. O, ja, dit alles wel met de voorwaarde dat de expat oorspronkelijk minimaal 150 kilometer van de Nederlandse grens heeft gewoond.  

(5) Huis vinden? Met de juiste hulp geen probleem

Het belastingvoordeel, gecombineerd met de vaak hogere inkomens van expats, betekent veel voordeel bij het vinden van een huurhuis in Amsterdam. Daar komt nog eens bij dat verhuurders vaak de voorkeur geven aan expats, omdat de woning met grote waarschijnlijkheid na een bepaalde tijd weer vrij komt. Erg gunstig voor investeerders die na een aantal jaar hun pand weer willen verkopen. Denk nu alleen niet dat het gemakkelijk is voor een expat om zelfstandig een huurwoning in de middensector te vinden, want ook zij staan in de rij te wachten. Met hulp van de werkgever en de juiste begeleiding van een makelaar, wil het hen vaak toch lukken om een woning in de gewilde Pijp, Oud-Zuid, Indische buurt of Oud-West te vinden.

Share by: